Vastgoed Belang roept op tot herziening woningmarktbeleid voor particuliere verhuurders

Datum: 25-08-2023
Vastgoed Belang, de brancheorganisatie van particuliere vastgoedinvesteerders in Nederland, heeft vandaag een position paper naar diverse verkiezingscommissies gestuurd. In deze paper uit Vastgoed Belang haar grote bezorgdheid over de huidige woningcrisis en pleit zij voor een grondige herziening van het woningmarktbeleid.
​De brancheorganisatie benadrukt dat zij als actieve volger van ontwikkelingen op de woningmarkt diepgaand onderzoek heeft laten uitvoeren naar de effecten van het huidige woningmarktbeleid. Hieruit blijkt dat dit beleid juist leidt tot negatieve gevolgen, zoals een aanzienlijke afname van de bestaande woningvoorraad en een stagnerende nieuwbouw van huurwoningen. Particuliere vastgoedinvesteerders worden gedwongen hun huurwoningen te verkopen omdat verhuur niet langer rendabel is onder het huidige beleid.

Vastgoed Belang benadrukt het belang van een integrale aanpak van de huidige woningmarktcrisis waarbij alle belanghebbenden worden betrokken. De brancheorganisatie roept op tot samenwerking om daadwerkelijke oplossingen te realiseren voor het beschikbaar maken van betaalbare huurwoningen.

Jack de Vries, vertegenwoordiger van Vastgoed Belang, dringt er bij de verkiezingscommissies op aan om de standpunten en inzichten uit de position paper mee te nemen bij het opstellen van verkiezingsprogramma's. Hierdoor kan gezamenlijk gewerkt worden aan passende woonruimte voor een groot deel van de Nederlandse bevolking. De bijdrage daaraan door particuliere verhuurders is cruciaal, zij willen daartoe hun verantwoordelijkheid nemen zoals ook blijkt uit de testimonials van leden van Vastgoed Belang, opgenomen in de Verhalenbundel: Particuliere verhuurders mensen zoals jij en ik, die Vastgoed Belang afgelopen woensdag 23 augustus heeft overhandigd aan de minister voor VRO Hugo de Jonge.

Voor meer informatie en het volledige position paper, kunt u contact opnemen met Kavish Partiman via kpa@vastgoedbelang.nl of op 0639579309

Meer artikelen

Meer lezen over dit onderwerp? Klik op een tag om gerelateerde artikelen te vinden:
Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik het filter in het nieuwsoverzicht: